Nyhetsarkiv 2015

Legends cars test!

2015-09-08

 

I helgen skulle det köras en deltävling av serien legends cup här hemma i Linköping och så klart måste vi va på plats och titta på. Legends cup är en serie som körs av legends bilar . Bilen är en racingbil som väger 600kg och har en motor på 1250 cc vilket genererar ca. 150 hk vid hjulen. Karossen är en gammal ford hotrod kaross vilket ger bilen en lite agressivare look. Motorn är en yamaha motorcykels motor med en sequentiel växellåda. Allt detta ger oss en racingbil med bra effekt och mycket racing.

 

Det sades någonting om att man fick provköra legends bilarna efter tävlingen, så det var inget snack om att förar utrustningen skulle med. Vi kom överens med en kille om att få låna hans bil i ett pass och få känna lite på grejerna vilket var en riktigt rolig upplevelse. Det kändes verkligen hur mycket effekt den motorcykels motorn gav ut och det var riktigt roligt. Eftersom att det var blött underlag, fick jag ingen riktig känsla för hur bilen verkligen var, fast det var ändå en väldigt rolig bil att köra i regnet.

 

 

 

 

 

Hälsningar,Harisracing

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Vinst i Kristianstad!

2015-06-08

 

Efter många motgångar med formelbilen, då motorn gått sönder och då man ändrat åldersgräns till klassen, så fick jag och pappa inse att det inte blir någonting av formel bils körningen i år. För att vi ska kunna göra något annat i år, har vi med hjälp av goda vänner lyckats få ihop en rotax junior. Vi går alltså tillbaks till gokarten i år. Eftersom att vi är så sent ute, blir det inget seriöst d.v.s. att vi kommer ej köra någon hel serie. Vi kommer dock satsa på att köra SM i Junior 125.

 

På torsdagen åkte jag och pappa ner till Kristianstad för att köra den kommande tävlingen som var en RMC deltävling. Förhoppningarna var låga, mycket på grund av att vi inte kör RMC serien och att vi vill helt enkelt bara vill ha kul. Kul hade vi förstås, vi tillbringade torsdag, fredag och lördag nere i varma och blåsiga Kristianstad.

 

På torsdagen och fredagen var det två träningsdagar och tävlingen skulle köras under lördagen. Vi märkte väldigt fort att farten fanns kvar från förra året vilket var väldigt roligt. Jag hade trotsallt inte kört något mycket alls innan denna helg. Vi hade samt besök från Estland och Finland då förare som är topp 10 i världen skulle köra. Detta tyckte både jag och pappa skulle bli roligt och intressant att se hur snabba de var.

 

Under lördagen var det väldigt varmt. Jag skulle nästan säga att det var runt 25 grader. Väderprognosen sa att det var runt 30% chans för regn så det fanns möjligheter för ett ''wet race''. Så blev det nästan. Precis innan tidskörningen kom det en ordentlig regnskur som gjorde banan blöt, och det slutade med en blöt tidskörningen där jag fick andra snabbaste varv. Detta resulterade i att jag fick starta på en andra plats i de båda heaten.

 

Banan hade torkat upp tills heaten så nu var det på med slicks däcken igen. I första heatet så tappade jag ner till tredje plats i starten men tog tillbaka andra platsen i första varvet. Jag kunde sedan ta över ledningen och köra hem segern. Liknande var det i heat 2 då jag tog över ledningen i första varvet och kunde sedan avsluta heatet med en vinst.

 

I förfinalen startade jag på första plats. Starten gick bra och jag kunde hålla ledningen i alla 13 varv som skulle köras. Jag vann förfinalen vilket gav mig en första startplats i finalen. Det var väldigt roligt att köra när det gick så bra.

 

I finalen tog jag starten väldigt bra och kunde behålla ledningen. Inför mig hade jag 16 långa varv då vad som helst kunde hända. Bakom mig kände jag pressen från finnen som är en väldigt erfaren förare. Han låg ca. en tiondel efter mig hela tävlingen. Under varv 10 så försökte han att köra om mig, men jag tog snabbt tillbaka första platsen och kunde sedan köra hem vinsten. Jag satte även snabbaste varv i finalen.

 

Jag tyckte att denna helg var en otroligt grym och rolig helg. Det var roligt att få möta en annan konkurens än vad man är van vid. Denna helg slutade på allra bästa sätt med en vinst.

 

Nu laddar vi inför SM som går om 3 veckor i Helsingborg.

 

Hälsningar,Harisracing

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jag välkommnar en ny samarbetspartner inför 2015

2015-03-01

 

Idag har jag tagit min formelbils licens på Mantorppark. Dagen började med lite teori och sedan var det dags att spänna fast säkrehetsbälterna för att köra ut på banan. Det var en väldigt härlig upplevelse att få köra min Formel Ford för första gången. Jag tycker att det var grymt kul och jag ser framemot de framkommande testerna.

 

Hälsningar,Harisracing

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag välkommnar en ny samarbetspartner inför 2015

2015-03-01

 

Jag välkommnar PlatinumCars som samarbetspartner i den ankommande säsongen, som kommer bli mitt första år i formel bil. PlatinumCars är en av Sveriges största och ledande leverantörer av exklusiva bilar. Året 2015 kommer bli ett väldigt spännande år, och jag ser framemot att samarbeta med PlatinumCars. Klicka här för att komma till Platinumcars.se.

 

Hälsningar,Harisracing

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Ny hjälm inför 2015

2015-03-01

 

Äntligen har jag nu lackat min hjälm efter att ha kört med olackad hjälm hela min karriär. Jag har valt att lacka min hjälm hos Aerografik och är grymt nöjd med slutresultatet.

Klicka här för att se bilder på min hjälm som jag ska köra med iår.

 

 

Hälsningar,Harisracing

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bilsportsgalan 2014

2015-02-08

 

Den 24 januari var jag på Stockholm Lifestyle Motor Liveshow för att ta emot pris för SM vinsten. Det var roligt med många folk på plats och jag fick träffa Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist som var väldigt roligt.

På kvällen var jag på den årliga Bilsports galan vilket var väldigt trevligt.

 

 

Hälsningar,Harisracing