Nyhetsarkiv 2012

Säsongen 2012 har nått sitt slut.

2012-10-30

Nu har årets säsong nått sitt slut. Det har varit ett ganska lyckat och roligt år. Jag har kunnat se vart jag ligger till i den nya klassen, som inte är så ny längre, och vi har börjat lära oss mer om chassit och motorn.

Jag har kört åtta tävlingar detta året och är nöjd med alla åtta. Jag har kommit på pallplatsen 4 gånger av de tävlingarna. Det bevisar nog att vi har den farten som krävs att ha för den stora konkuransen.

Säsongen avslutades med tre stora tävlingar. Göteborg storapriset och två RMC tävlingar på hemmabanan d.v.s. Linköping. RMC tävlingarna är två stora race som körs på fredagen och lördagen. I Göteborg så vann jag alla heat och var snabbast på tidskörningen och träningarna. Men när regnet kom höll det bara för en fjärde plats. I Linköping var alla av Sveriges bästa förare där. Det gick riktigt bra på fredagen när det inte regnade, jag var top 5 hela dagen, men sedan i finalen så åkte jag ner i gräset och fick bryta. Under lördagen regnade det men det gick bra ändå. Jag låg i top 5 då också, men när finalen kom så åkte jag ut på cerbsen och kedjan ramlade av så jag kom aldrig i mål. ett stort tack till Anders och Magnus Ek som hjälpt oss under de två dagarna.

Denna säsong har som sagt varit rolig och bra. Vi har lärt oss mycket och tar med all kunskap från i år till nästa år och försöka bli bättre. Jag ser fram emot 2013 säsongen, men nu på vintern så måste jag förbereda mig med att träna kondition och styrka så jag kan klara av nästa säsong.

Hälsningar, Harisracing

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

RMC, Kristianstad 2012

2012-05-25

Då var det dags för race igen - RMC. VI åkte ner till Kristianstad på torsdagen, sedan spenderade vi fredagen till att träna. RMC är en serie som är uppdelad i åtta deltävlingar, och den första deltävlingen kördes på lördagen och den andra på söndagen. I denna serie kommer det förare från fler olika länder i Europa - Estland, Finland, Norge och Danmark - samt förare som tävlar i Rotax Euro Challange, fast de kommer från Sverige, dvs. att det är en hög konkurans.

Under träningen på fredagen gick allting ganska bra. Sedan på lördagen var det race-dags, men racet gick inte riktigt som vi hade hoppats. Dagen började bra, och under det första heatet kom jag på en åttonde plats, vilket vi var nöjda med. Men under heat 2 blev jag utkörd från banan, vilket resulterade i en sista platsering. Under förfinalen blev jag utkörd från banan ingen, fast denna gång under andra omständigheter och chassit sprack, men det lade vi inte märket till förens efter finalen, och då fick vi svetsa ihop den, men chassit kommer aldrig kunna bli lika bra igen. Jag avslutade finalen på en 15:de plats.

Race 2 - söndag - gick mycket bättre än racet dagen innan, även om dagen inte började så bra. Under tidskörningnen var jag på en 19:de plats, vilket vi anser är dåligt. Men sedan vände oturen, då vi insåg att chassit var snett, och då fick vi rätta till det tills att den blev rak, och resten av racet gick genast mycket bättre. Under heat 1 tog jag sex placeringar och avslutade detta heat på en 13:de plats. Under heat 2 kom jag nia, vilket innebar en start på 13:de rutan under förfinalen, och avslutade på en nionde plats. Sedan under finalen så tappade jag tre platseringar vid starten. Efter ungefär två varv blev jag utkörd så jag fick gena genom en kurva. Allt som allt, slutade jag på en nionde plats.

Helgen i sig var helt okej, vi hade några missöden med oss på vägen, men vi klarade oss genom de ganska bra ändå. Vi hade farten med oss i alla fall och under söndags finalen hade jag femte snabbaste tid.

Nu taggar vi inför nästa race, som blir Katrineholm MKR 3, vilket vi ser fram emot.